'Boscagli wil vertrekken bij PSV'

'Kopzorgen voor Bosz: na Teze dient nóg een PSV-verdediger vertrekwens in'

16 augustus om 14:01
Laatste update: 16 augustus om 14:26

Nadat Jordan Teze eerder al duidelijk maakte dat hij deze zomer PSV achter zich wil laten, heeft ook Olivier Boscagli een vertrekwens uitgesproken. De 26-jarige Monegask wil deze transferperiode 'per se' een stap hogerop maken. 

Dat melden De Telegraaf, het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Boscagli zou zijn zinnen hebben gezet op een stap naar 'een grote competitie' en dit intern bij PSV bekend hebben gemaakt. Brighton & Hove Albion, dat zich al heeft gemeld voor de verdediger, voldoet aan de wensen van Boscagli. Brighton kan hem bovendien een veel hoger salaris bieden dan PSV en dus aast Boscagli op een vertrek. 'Maar hij zal niet aan werkweigering gaan doen', schrijft het ED.

PSV beseft dat het zich in een lastige situatie bevindt. De Eindhovenaren houden Boscagli het liefst binnenboord, maar beseffen dat ook dat zijn contract nog maar één jaar loopt. Mocht Earnest Stewart nog wat willen verdienen aan de verdediger, dan is dit het moment om te verkopen. Op contractaanbiedingen van PSV is Boscagli vooralsnog niet ingegaan. 

Brighton heeft zich tot dusver twee keer gemeld in Eindhoven, al lijkt PSV hem alleen te laten gaan voor de hoofdprijs. Het laatste bod van de Engelsen zou tussen de acht en tien miljoen euro bedragen. 

Teze wil naar Monaco

PSV is ook nog altijd bezig met het mogelijke vertrek van Teze. De back van PSV wil zelf graag de stap naar AS Monaco maken, maar moet nog wachten op een akkoord tussen beide clubs. De twaalf miljoen euro die de Fransen hebben geboden, is vooralsnog niet genoeg. Teze wilde zijn kont in de krib gooien om een transfer te forceren, maar kwam daar later op terug. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!