FC Groningen verslaat RKC Waalwijk

Groningen pakt koppositie in Eredivisie, RKC moet meerdere erkennen in promovendus

17 augustus om 23:00

FC Groningen doet uitstekende zaken sinds de terugkeer in de Eredivisie. In de eerste speelronde werd NAC Breda met 4-1 verslagen, dit weekend werd RKC Waalwijk over de knie gelegd (1-2). De jongelingen deden het zaterdagavond voor de Trots van het Noorden.

Al na elf minuten was het raak in Waalwijk. Via de negentienjarige Jorg Schreuders kwam Groningen op een voorsprong die het niet meer weg zou geven. De middenvelder plaatste de bal van de rand van het zestienmetergebied koeltjes in de linker bovenhoek.

Na 77 minuten verdubbelde een andere jongeling de score. Thom van Bergen werkte, wederom op assist van Leandro Bacuna, binnen. Lang leek het erop dat de eindstand daarmee bepaald was. Niets bleek echter minder waar: Richard van der Venne deed vlak voor tijd iets terug namens de thuisploeg. De van FC St. Gallen overgekomen routinier zorgde ervoor dat Etienne Vaessen het weerzien met zijn oude werkgever niet kon bekronen met een clean sheet.

Desondanks mag Groningen de drie punten mee terug nemen naar het Hoge Noorden. De ploeg van Dick Lukkien mag zich zelfs (tijdelijk) koploper van de Eredivisie noemen.