AZ wint tweede Eredivisie-duel van NEC Nijmegen

AZ wint met goed spel van NEC, dat nog altijd op nul punten staat in Eredivisie

17 augustus om 21:59

AZ heeft in de tweede speelronde van de Eredivisie afgerekend met NEC Nijmegen (1-0). De uitploeg hoopte zaterdagavond voor het vierde jaar op rij ongeslagen te blijven in Alkmaar, maar kwam van een koude kermis thuis. Sven Mijnans bezorgde AZ op fraaie wijze drie punten.

Waar AZ afgelopen week een minimale zege boekte bij Almere City (0-1) in een wedstrijd met drie rode kaarten, was de ploeg van Maarten Martens er in eigen huis op gebrand zich van zijn beste kant te laten zien. NEC verloor in de openingsronde met 1-2 van FC Twente en staat dus nog altijd met lege handen.

Al na zestien minuten viel de enige treffer van de avond: Mijnans mocht van net buiten het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap en wist deze fraai binnen te schieten. In het vervolg van de eerste helft vergat AZ zichzelf te belonen door verder uit te lopen.

NEC kwam de achterstand echter niet meer te boven. De Nijmegenaren werden in zowel de eerste helft als het begin van de tweede helft achteruit gedrukt, totdat ze in minuut 65 van zich af beten. Rober González kreeg namens de uitploeg de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro stond zijn mannetje. Ook het inbrengen van de terugkerende Koki Ogawa, Sontje Hansen, nieuwe aanwinst Thomas Ouwejan en routinier Lasse Schöne én de negen minuten blessuretijd bracht NEC niet verder.

AZ kent met zes punten uit twee wedstrijden een perfecte start van het Eredivisie-seizoen. Volgende speelronde gaan de Alkmaarders op bezoek bij promovendus FC Groningen. NEC krijgt PEC Zwolle op bezoek in de zoektocht naar de eerste punten.