Van der Gijp over boete Talpa

Van der Gijp baalt nog steeds: 'Zat in een pleurisperiode en dacht: godverdomme'

17 augustus om 18:47

René van der Gijp is nog altijd niet te spreken over de boetes die hij deze zomer van Talpa kreeg. De oud-voetballer kon bij twee afleveringen van Vandaag Inside niet aanwezig zijn en moest daarom opdraaien voor de kosten van zijn vervanging.

Volgens Van der Gijp gaan de boetes die hij kreeg vanwege zijn afwezigheid te ver. De oud-voetballer benadrukt dat Talpa op de hoogte was van zijn reden voor de absentie. Vandaag Inside maakte bekend dat Van der Gijp wegens de verjaardag en het afstuderen van zijn zoon tweemaal afwezig was, maar er lijkt meer aan de hand.

"Het ging mij niet om dat geld, maar om het idee dat de mensen in de top bij Talpa goed wisten waarom ik er niet was", aldus Van der Gijp tegenover De Telegraaf. "Ik zat in een pleurisperiode en dacht: godverdomme, laten we op een volwassen manier met elkaar omgaan. Ik wil verder liever niet over de situatie praten vanwege privacyredenen."

Komende maandag is Vandaag Inside terug op de buis na een zomerstop. Van der Gijp heeft genoten van de pauze. "Ik weet hoe Johan (Derksen, red.) tegen ons programma aankijkt. Hij zegt dat we maar een uurtje per dag werken, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Je staat de hele dag aan omdat je om half tien ’s avonds een uitzending moet maken waarvan je hoopt dat mensen het leuk vinden. Het moet niet zo zijn dat je ertegenaan hikt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!