Beugelsdijk sluit leven als profvoetballer definitief af

Beugelsdijk sluit leven als profvoetballer definitief af: "Zit hier op mijn plek"

17 augustus om 10:36

Tom Beugelsdijk nam vorig jaar afscheid van het profvoetbal en de verdediger zal niet meer terugkeren op een hoog niveau. In gesprek met Omroep West bevestigt de cultheld van ADO Den Haag dat hij ook het komende seizoen bij tweededivisionist SVV Scheveningen gaat afbouwen. 

Beugelsdijk maakte jarenlang furore bij ADO, FC Dordrecht en Sparta en speelde ook nog in Duitsland bij FSV Frankfurt. Wat de inmiddels 34-jarige verdediger betreft is het mooi geweest. "Ik zit hier op mijn plek. Ik heb het maximale uit mijn carrière gehaald en daar ben ik trots op. Soms komen er andere dingen op je pad en ik ga nu nog een jaartje in de tweede divisie spelen", meent Beugelsdijk.

De routinier heeft geen behoefte meer aan een avontuur. "Er hoeft van mij geen club meer te komen hoor. Ik ben gelukkig bij Scheveningen en ik heb zin in wat een lastig seizoen gaat worden. Zolang ik het leuk vind en mijn lichaam het toelaat, blijf ik zo lang mogelijk voetballen", besluit de verdediger, die niet te koop wil lopen met zijn voetbalverleden. "Ik ga niet vertellen hoeveel wedstrijden ik heb gespeeld. Dat interesseert die gasten helemaal niet. Ik probeer gewoon iedereen te helpen, binnen en buiten het veld."