Lodeweges keert terug naar PEC Zwolle

Vacature bij Oranje: Koeman-assistent keert kleine maand na EK terug in Eredivisie

2 augustus om 20:38

Dwight Lodeweges is amper een maand na het EK met Oranje teruggekeerd bij PEC Zwolle. De voormalig assistent van bondscoach Ronald Koeman wordt bij de Eredivisionist de rechterhand van hoofdtrainer Johnny Jansen. 

Lodeweges ging halverwege mei aan de slag bij de KNVB. Hij was de vervanger van de naar Liverpool vertrokken Sipke Hulshoff. In Duitsland reikte Lodeweges met het Nederlands elftal tot de halve finales. 

Nu is hij dus terug bij PEC, waar de 66-jarige Lodeweges drie trainingsdagen per week en op wedstrijddagen deel uit zal maken van de technische staf. Dat meldt de Zwolse club via de officiële kanalen. Lodeweges, die geroemd wordt om zijn tactische inzicht, zal volgende week zondag op de bank zitten als PEC het nieuwe Eredivisie-seizoen begint met een wedstrijd tegen FC Utrecht. 

De geboren Canadees was tussen 1998 en 2001 al hoofdtrainer bij PEC. Het is overigens nog niet bekend wie zijn opvolger wordt bij het Nederlands elftal. Michael Reiziger werd speciaal voor het EK in Duitsland nog bij de staf gehaald door koeman, maar hij gaat zich vanaf nu weer richten op zijn taken als bondscoach van Jong Oranje.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!