Kritische vraag Feyenoord

Driessen stelt Te Kloese kritische vraag: 'Waarom Osman huren en Sauer verhuren?'

16 augustus om 09:01
Laatste update: 16 augustus om 09:04

Valentijn Driessen vraagt zich af waarom Feyenoord ervoor gekozen heeft om Ibrahim Osman te huren, en Leo Sauer elders te stallen. Laatstgenoemde, net als Osman een vleugelaanvaller, werd vorige week op huurbasis overgenomen door NAC Breda. 

Feyenoord versterkte zich donderdag met Osman. De negentienjarige Ghanees wordt voor één jaar gehuurd van Brighton. Concurrentie van Sauer zal hij niet krijgen, want de Slowaak speelt inmiddels bij NAC. 'Vraag is wel waarom directeur Dennis te Kloese met Osman een 19-jarige buitenspeler huurt en de min of meer zelfopgeleide 18-jarige buitenspeler Leo Sauer verhuurt aan NAC', vraagt Driessen zich hardop af. 

'Hoewel het hem niet is gegund ervaring op te doen in de Champions League, gaat de Slowaakse international gegarandeerd veel speelminuten maken in de Eredivisie', vervolgt hij. 'Feyenoords deelname aan het kampioenenbal maakte het aan de andere kant voor Brighton interessant om Osman te verhuren.'

De Rotterdammers moeten overigens nog wel even wachten voordat het kan beschikken over Osman. De aanvaller is namelijk nog in afwachting van zijn gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid. Die moet door de autoriteiten worden afgegeven, waarna hij voor Feyenoord kan spelen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!