PEC Zwolle presenteert voormalig Feyenoord-spits Vente

PEC Zwolle heeft versterking binnen en presenteert voormalig Feyenoord-spits

15 augustus om 14:14

Dylan Vente speelt komend seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle. De 25-jarige aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van het Schotse Hibernian FC en moet de aanvalslinie van een kwaliteitsimpuls voorzien.

Vente doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij kwam tot 33 optredens in het eerste elftal. Vervolgens besloot de aanvaller om de vertrekken naar Roda JC. In Limburg speelde Vente bijna honderd duels, waarin hij maar liefst 51 keer wist te scoren. In de zomer van 2023 besloot de Nederlander om het avontuur in het buitenland aan te gaan bij Hibernian, waar Vente nog vastligt tot medio 2026.

"Ik ben blij om terug te zijn in Nederland en bij PEC Zwolle mijn terugkeer te maken in de Eredivisie", reageert Vente in gesprek met de clubkanalen. "Ik ben vastberaden om mezelf en de ploeg dit seizoen een dienst te bewijzen. Komend weekend staat er gelijk al een hele mooie wedstrijd op het programma. Kortom, ik heb heel veel zin om te beginnen bij mijn nieuwe club en kennis te maken met iedereen."

Technisch directeur Gerry Hamstra is 'heel blij' met de komst van Vente. "Met zijn komst hebben we een pure aanvaller aan de selectie toegevoegd, die de Eredivisie kent en zich de afgelopen jaren goed heeft ontwikkeld", aldus Hamstra. "Bij deze wensen we Dylan veel succes in Zwolle."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!