Pasveer looft Gaaei na bizarre penaltyreeks Ajax

Pasveer held van Ajax: 'Tijdens de penaltyserie had ik oogcontact met Sneijder'

15 augustus om 23:44
Laatste update: 16 augustus om 09:48

Remko Pasveer is na een krankzinnige penaltyserie tegen Panathinaikos vooral blij met de overwinning van Ajax. De doelman pakte vijf strafschoppen en was daarmee de held van de avond, maar hij zag in Anton Gaaei een echte superheld.

"Bizar hè. Zo veel penalty's", lacht Pasveer. "Ik had nog even oogcontact met Wesley Sneijder, dat was wel grappig. Ik stopte er ook nog wel eens eentje. Misschien is het toch de druk dat wij dan daarna die beslissende missen. Wel heel mooi voor Gaaei dat hij die winnende nog maakt. Ook na vorig jaar een pittig seizoen en dan rustig achter die bal staan. Dat doet hij heel goed."

De ontlading die na de penaltyserie los kwam is volgens Pasveer ook iets wat het proces bij Ajax gaat helpen. "Nu bouw je telkens die spanning op, weer mis en weer mis. Dan gaat het los natuurlijk. Deze avond geeft een boost in het teamproces. Afgelopen zondag hadden we bijvoorbeeld zes wissels, maar die jongens staan er nu wel. Voor het teamproces is dit natuurlijk geweldig."

Ajax kreeg in de eerste helft al een hoop kansen om de wedstrijd te beslissen, maar benutte die niet. Pasveer was dan ook niet geheel tevreden over de wedstrijd van zijn ploeg. "Ik vond ons een beetje wisselvallig vandaag. We moeten eerder een goal maken, maar als team staan we over het algemeen goed. Die goal valt laat en dat is jammer. De laatste tijd kunnen we heel goed op de nul spelen, maar we zijn blij met de overwinning natuurlijk."

Rol van Pasveer

Voor de veertigjarige Pasveer is het geweldig dat hij dit seizoen dit kan mee maken en hij tot nu toe eerste keeper bij Ajax is. "Natuurlijk is het een verrassing, maar ik draaide ook een goede voorbereiding. We hebben een hele jonge achterhoede en daarin is voor mij wel een taak weggelegd om de boel scherp en wakker te houden. Die dingen zijn heel belangrijk. Uiteindelijk ben ik verrast, maar ook weer niet."