De Jong blijft bij FC Barcelona

'Nieuws over 'onaantastbare' De Jong: Flick geeft kraakhelder signaal af'

15 augustus om 15:22

Frenkie de Jong moet de spil van het FC Barcelona onder Hansi Flick worden. De Duitse trainer heeft de clubleiding van Barça met klem verzocht de Nederlander niet te verkopen, meldt SPORT.

Er heersen twijfels in Catalonië over De Jong, die al langdurig aan de kant staat met een enkelkwetsuur. De 27-jarige middenvelder drukt fors op de begroting en geeft nog geen duidelijkheid over een mogelijk nieuw contract. Intern bij Barça is de vrees dat De Jong medio 2026 transfervrij de deur uitloopt. Toch wil Flick hem absoluut niet kwijt, zo heeft hij sportief directeur Deco kenbaar gemaakt.

Flick ziet De Jong als de 'sleutel' voor het huidige Barça, schrijft het medium. 'Frenkie de Jong gaat Barça niet verlaten', klinkt het. De Oranje-international wordt door Flick gezien als een 'essentieel onderdeel' in diens project. De Duitse trainer wil met twee controleurs gaan spelen. Als De Jong fit is, zal Pedri of Gavi naast hem komen te staan. De Jong zou 'onaantastbaar' zijn.

Iedere zomer is de toekomst van De Jong onderwerp van gesprek in de Spaanse media. Mede door de blessure van de Nederlander is er dit jaar tot op heden geen concrete interesse in hem.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!