Blessure Frenkie de Jong een 'mysterie'

''Slechte vibes' rond Frenkie de Jong: Barça vreest door blessure en contract'

15 augustus om 10:54
Laatste update: 15 augustus om 11:02

FC Barcelona zit met de handen in het haar door de langdurige blessure van Frenkie de Jong. Dat brengt de Spaanse krant AS Diario aan het licht. Zijn kwetsuur aan de enkel wordt een mysterie genoemd en coach Hansi Flick rekent voorlopig nog niet op zijn middenvelder. Binnen de club is men bang dat De Jong de Catalanen in 2026 transfervrij zal verlaten. 

'De Jong begint bij Barcelona meer een probleem dan een oplossing te zijn', begint de Spaanse krant. De Jong raakte tijdens El Clásico op 21 april geblesseerd aan zijn enkel en is nog altijd niet hersteld. Volgens de media in Spanje kan niemand op dit moment voorspellen wanneer de middenvelder weer inzetbaar zal zijn. Doktoren gaven aanvankelijk een herstelperiode van zes tot acht weken aan, maar dat is inmiddels al verdubbeld. AS Diario noemt het 'slechte vibes' tussen De Jong en FC Barcelona. 

Intern bij Barcelona vergelijken ze de situatie van De Jong met die van Pedri een maand geleden. De Spanjaard raakte op het EK geblesseerd aan de knie en is in recordtijd hersteld. Woensdag keerde hij al terug op het trainingsveld van Barça.

In het beste geval kan Flick na de interlandperiode in september weer een beroep doen op De Jong. De 27-jarige Oranje-international is de absolute grootverdiener bij Barcelona. Hij strijkt door uitgestelde betalingen zo'n 35 miljoen euro per jaar op.

Sportief directeur Deco vroeg de zaakwaarnemer van De Jong om een salarisaanpassing. Het blijft sindsdien echter angstvallig stil rond het De Jong-kamp, meldt de Spaanse krant. Binnen de club zijn ze bang dat De Jong zijn contract uit zal zitten en medio 2026 transfervrij zal vertrekken.  

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!