De Ligt heeft veel geleerd van Ronaldo

De Ligt spreekt over 'groot voorbeeld': 'De manier waarop hij eet, slaapt...'

15 augustus om 14:57

Matthijs de Ligt heeft in het verleden veel geleerd van Cristiano Ronaldo. Ook heeft de verdediger in zijn tijd bij Juventus veel opgestoken van ervaren spelers als Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci.

"Je leert van iedereen iets", aldus De Ligt in gesprek met de clubkanalen van Manchester United, dat de Nederlander heeft overgenomen van Bayern München. "Cristiano Ronaldo heeft hier (bij Manchester United, red.) veel geschiedenis geschreven. Hij verzorgt zijn lichaam als een tempel. De manier waarop hij eet, de manier waarop hij slaapt, het was zo'n groot voorbeeld voor jonge spelers zoals ik."

Naast Ronaldo leerde De Ligt bij Juventus veel van zowel Chiellini als Bonucci. "Dat waren defensieve meesters", stelt hij. "Ze kenden het spel precies. Ze wisten precies wat ze moesten doen. Zo slim. Bij Bayern speelde ik natuurlijk met Neuer en Müller. Gewoon naar deze jongens kijken en bepaalde dingen leren, het is zo waardevol."

Vervolgens wordt De Ligt gevraagd naar zijn leiderschapskwaliteiten. "Het is altijd heel moeilijk om te zeggen, ik denk dat het nooit iets is om over jezelf te zeggen dat je deze eigenschap hebt", reageert de mandekker bescheiden. "Het enige wat ik kan controleren is om de beste versie van mezelf te zijn, om anderen misschien te laten zien wat je doet voor de club, voor jezelf als speler en dan ja, misschien beginnen spelers een voorbeeld aan je te nemen, maar om jezelf een leider te noemen, is voor mij niet het juiste om te zeggen."

Ook Mazraoui heeft evenals De Ligt de stap gemaakt van Bayern naar United. Laatstgenoemde is verheugd over het samenspelen met de rechtsback op Old Trafford. "Hij is een geweldige kerel en een geweldige speler. Ik ken hem al heel lang, zo'n tien jaar. We hebben een speciale band en ik ben echt blij dat hij er ook zal zijn."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!