Done deal: De Ligt kiest voor Manchester United

Done deal: De Ligt kiest na Ajax, Juventus en Bayern voor Manchester United

13 augustus om 21:11
Laatste update: 15 augustus om 09:59

Het is rond: Matthijs de Ligt gaat aan de slag in de Premier League. Manchester United heeft de miljoenentransfer van de verdediger, die overkomt van Bayern München, officieel gemaakt. Noussair Mazraoui volgt vermoedelijk snel.

De Ligt stapte maandagochtend in München op het vliegtuig naar Manchester, waar hij een medische keuring onderging. Aansluitend zette de Oranje-international zijn handtekening onder een vijfjarig contract. Het was een mooi cadeau voor De Ligt, die maandag zijn 25ste verjaardag viert. United is na Ajax, Juventus en Bayern zijn vierde werkgever.

Manchester United betaalt 50 miljoen euro voor De Ligt, inclusief vijf miljoen aan bonussen. Het bedrag wordt uitgesmeerd over de komende drie seizoenen. Het is de bedoeling dat De Ligt aanstaande vrijdag al gaat debuteren in de Premier League-opener tegen Fulham.

Met de komst van De Ligt en spoedig ook Mazraoui laat Erik ten Hag oude Ajax-tijden herleven. Eerder haalde hij Andre Onana, Lisandro Martínez en Antony al naar Old Trafford. Ook Christian Eriksen speelt er. Door de blessure van mega-aankoop Leny Yoro, die nog ruim twee maanden 'out' zal zijn, had Ten Hag dringend behoefte aan een extra optie voor zijn defensie.

De Ligt speelde in totaal 73 wedstrijden voor Bayern München. Hierin kwam hij vijf keer tot scoren en was hij twee keer aangever. De Ligt liet weten zich enorm te verheugen op deze nieuwe uitdaging in Manchester. "Zodra ik hoorde dat Manchester United mij wilde, voelde ik mij opgewonden om deze nieuwe uitdaging aan te gaan bij zo'n historische club."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!