Phillips verhuist naar Ipswich Town

Update: Ipswich stunt en huurt Manchester City-aankoop van 49 miljoen

16 augustus om 14:47
Laatste update: 16 augustus om 14:47

Kalvin Phillips maakt op huurbasis een transfer naar het gepromoveerde Ipswich Town, meldt onder andere Fabrizio Romano. Manchester City kan hem ook dit seizoen niet genoeg speelminuten garanderen en leent de middenvelder opnieuw uit.

Phillips zou naar verluidt al in Ipswich zijn om zijn medische keuring af te ronden, zodat de transfer donderdag later op de dag beklonken kan worden. De 28-jarige Engelsman is een welkome versterking voor de ploeg van Kieran McKenna, die zijn club in de Premier League moet zien te houden dit seizoen. In het huurcontract is geen optie tot koop opgenomen.

Phillips verkaste in de zomer van 2022 voor 49 miljoen euro van Leeds United naar Manchester City, maar heeft sindsdien geen vaste basisplek weten af te dwingen in het elftal van Pep Guardiola. Phillips werd afgelopen winter voor een half seizoen verhuurd aan West Ham United, waar hij slechts acht competitiewedstrijden in actie kwam.

Update: de huurtransfer van Phillips naar Ipwisch is een feit. De promovendus heeft zijn komst vrijdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen.