Blind laat deur voor Oranje altijd op een kier staan

Blind legt keuze voor Oranje-pensioen uit: 'Heeft absoluut geen rol gespeeld'

14 augustus om 18:22
Laatste update: 15 augustus om 10:25

Daley Blind houdt de deur voor Oranje altijd een beetje open. De verdediger maakte woensdag bekend dat hij zal stoppen als international, maar als het Nederlands elftal hem nodig heeft, dan is hij altijd bereid te luisteren.

"Het is wel gelijk zo definitief, dat maakt het lastiger dan ik gedacht had", vertelt Blind bij Radio 538. Ook laat hij weten dat de deur altijd op een kier blijft staan. "Als ze me op elk moment dan ook nodig hebben, wie er ook bondscoach is, dan zal ik altijd ja zeggen. Het in ieder geval overwegen. Het blijft altijd speciaal. Als je het op die manier bekijkt, dan staat de deur altijd op een kier."

Wie hem gaat opvolgen bij Oranje weet Blind nog niet. "Dat is niet aan mij, aan die uitspraak ga ik me niet wagen. Er zijn genoeg jonge jongens die opkomen op de positie waar ik uit de voeten kan. Het is natuurlijk aan de bondscoach wie hij daarvoor oproept. Jongens als Sven Botman, Nathan Aké, Quilindschy Hartman, Ian Maatsen, Tyrell Malacia, Micky van de Ven. Op een gegeven moment is het tijd om het stokje over te nemen."

Blind was de laatste jaren vaak mikpunt van kritiek, maar dat speelde niet mee in zijn besluit. "Ik had zeker nog het gevoel dat ik het niveau kon brengen, maar op een gegeven moment is het ook goed geweest. De kritiek is niet altijd even positief geweest, maar ik weet dat veel voetbalkenners mij wel waarderen. Social media maakt het niet altijd makkelijk, maar het heeft zeker geen rol gespeeld in mijn besluit."