Blind gaat na 'goed gesprek' met Koeman en 108 interlands stoppen bij Oranje

Groot nieuws: Blind stopt na 'goed gesprek' en 108 interlands bij Oranje

14 augustus om 14:28
Laatste update: 14 augustus om 14:42

Daley Blind stopt als international van Oranje. De 34-jarige linkspoot maakt op social media bekend dat hij na 'een goed gesprek' met bondscoach Ronald Koeman zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal gespeeld heeft. In totaal kwam Blind tot 108 interlands.

Op Instagram en X maakt Blind bekend dat hij zichzelf niet langer beschikbaar stelt voor het Nederlands elftal. De routinier neemt met mooie woorden afscheid, terwijl een gesprek met Koeman een rol gespeeld lijkt te hebben in die beslissing. 'Het was een eer om het Oranje-shirt 108 keer aan te mogen trekken, voor mij is dat het hoogst haalbare als speler: je land vertegenwoordigen', zo begint Blind.

'Elf jaar lang heb ik er alles aan gedaan om dat prachtige Oranje-shirt aan te mogen blijven trekken. Het heeft mij zoveel gebracht, zoveel mooie momenten. Die koester ik. Een nieuwe, talentvolle generatie dient zich aan en na een goed gesprek met de bondscoach is het tijd om mij volledig te gaan focussen op mijn club en mijn gezin.'

'Nogmaals, het was een grote eer! Het waren geweldige jaren, bedankt bondscoaches, staf, teamgenoten en uiteraard het Oranje legioen! Ik ga het en jullie missen. Dank aan iedereen', besluit Blind, die een 11,5 jaar geleden debuteerde voor het Nederlands elftal, in een oefeninterland tegen Italië.

In totaal kwam Blind dus 108 keer in actie voor het Nederlands elftal. Daarmee staat hij op de vijfde plek van spelers met de meeste interlands bij het Nederlands elftal. Alleen Rafael van der Vaart (109), Frank de Boer (112), Edwin van der Sar (130) en Wesley Sneijder (134) kwamen tot nog meer caps.