'Charlotte FC ziet na geklapte Stengs-move nog een transfer in rook opgaan'

'Charlotte FC ziet na geklapte Stengs-move nog een transfer in rook opgaan'

14 augustus om 15:58

Charlotte FC schakelde na de geklapte Calvin Stengs-transfer door naar Miguel Almirón, maar ook de aanvaller van Newcastle United gaat niet de overstap maken naar de Amerikaanse club. Deze keer liggen mislukte onderhandelingen tussen de clubs daaraan ten grondslag.

Dat meldt Fabrizio Romano. Stengs was heel dicht bij een transfer naar Charlotte. Toch ging de deal niet door: de Amerikanen werden negatief verrast tijdens de medische keuring en wilden graag opnieuw onderhandelen met Feyenoord, waarna Stengs naar verluidt zelf de stekker eruit heeft getrokken. Vervolgens schakelde Charlotte FC door naar Almirón, die vorig seizoen nog regelmatig in de basis stond bij Newcastle. Ook die transfer zal echter niet plaatsvinden.

De clubs zijn namelijk niet tot een akkoord gekomen, waardoor Charlotte de stekker uit de onderhandelingen heeft getrokken. Naar verluidt verlangde Newcastle een transfersom van twintig miljoen dollar. Dat is omgerekend zo'n achttien miljoen euro. Als de Major League Soccer-club wel nog een aanvallende versterking in huis wil halen, zal het snel moeten handelen: de transferwindow in de Verenigde Staten sluit namelijk van woensdag- op donderdagnacht.

Tussen 2017 en 2019 was Almirón al actief in de MLS. In die periode stond hij namelijk onder contract bij Atlanta United, dat de Paraguayaan uiteindelijk voor 24 miljoen euro verkocht aan Newcastle.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!