Stengs openhartig over geklapte transfer

Stengs doet boekje open over geklapte transfer: 'De medici zagen littekenweefsel'

14 augustus om 06:45

Calvin Stengs heeft in gesprek met De Telegraaf een boekje opengedaan over zijn afgeketste transer naar Charlotte FC. Na de medische keuring sloeg bij zowel de speler van Feyenoord als de medische staf van de Amerikaanse club de twijfel toe. 

Stengs was hard op weg naar Charlotte FC, dat 8 miljoen euro zou gaan betalen aan Feyenoord. Een contract tot de zomer van 2028 hoefde alleen nog maar ondertekend te worden, toen de speler zelf de stekker uit de transfer trok. "Ik besefte steeds meer hoe goed ik het bij Feyenoord heb en wil daar blijven. Ik heb zin in het nieuwe seizoen en zin in in de Champions League", vertelt hij aan De Telegraaf. 

Had Stengs dat niet in een eerder stadium al kunnen bedenken? "Ja, zeker. Niet voor niets zei ik in eerste instantie me goed te willen verdiepen in de club en de stad. Ik twijfelde enorm of dit al het moment was om – op 25-jarige leeftijd – het Amerikaanse avontuur aan te gaan. Beau en ik zijn net de ouders geworden van onze prachtige zoon Saint." Aanvankelijk gaf hij toch zijn jawoord aan Charlotte FC. "In de eerste plaats omdat Charlotte FC me gewoon een heel goed contractvoorstel deed. Daarnaast stemde ik in, omdat ik avontuurlijk ben ingesteld. En omdat ik heel goede verhalen hoorde over de stad Charlotte en de staat North Carolina."

Niet veel later klapte de overstap naar Amerika alsnog. "Na de medische keuring voelde ik opeens niet meer het volledige vertrouwen", aldus de Oranje-international, die erkent dat dat met zijn knie te maken heeft. "Ja, daar vonden de doktoren iets van. De testresultaten werden naar Amerika gestuurd en daarna wilde de club weer in gesprek met Feyenoord. Dat voelde niet goed."

Over die knie is de afgelopen dagen veel te doen geweest, volgens Stengs niet geheel terecht. "Dat vind ik het vervelende van dit alles. Die knie is gewoon oke. Maar door de operatie die ik heb ondergaan, zagen de medici littekenweefsel. Dat zie je namelijk in elke geopereerde knie. Maar voor Charlotte FC was dat een ding. Terwijl ik na mijn operatie 95 procent van alle minuten voor Feyenoord heb gespeeld. En in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal voelde ik me topfit."

Terug bij Feyenoord
Wat rest is een langer verblijf bij Feyenoord. Absoluut geen straf, zo geeft Stengs aan. "Helemaal niet. Door het lange wachten in Londen kreeg ik de tijd om alles nog eens voor mezelf op een rijtje te zetten. De club, het prachtige stadion, het Legioen dat me altijd heeft gesteund en het spelen in de Champions League: voor mij was het duidelijk wat ik wilde. Ik sta tot de zomer van 2027 onder contract bij Feyenoord en ga alles geven wat ik in me heb."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!