Oostenrijkse media na FC Twente - RB Salzburg

Oostenrijkse media zien Salzburg 'trillen' in 'oven van Enschede': 'Spectaculair'

13 augustus om 23:50
Laatste update: 13 augustus om 23:51

De Oostenrijkse media zijn eensgezind: RB Salzburg speelde dinsdagavond een geweldige eerste helft, maar bezweek na rust toch onder de druk van de sfeervolle Grolsch Veste. Er is dan ook nog genoeg werk aan de winkel voor Pepijn Lijnders en zijn mannen, die in tegenstelling tot FC Twente wel nog mogen blijven dromen van Champions League-voetbal.

'Spectaculair', zo noemt Der Standard het 3-3 gelijkspel tussen Twente en Salzburg. Dat het bloedheet was, is ook de Oostenrijkse kwaliteitskrant niet ontgaan. 'In de vurige oven van Enschede leverden de jongeren uit Salzburg een sterke, speelse prestatie.' Dat was na rust wel anders, toen Twente écht van zich afbeet, en er zowaar nog een wedstrijd van maakte. 'Nadat Sem Steijn de stand op 3-3 had gebracht, stonden zaken eindelijk in vuur en vlam vanuit het perspectief voor de verwachte ketel.'

'Het handelsmerk van Pepijn Lijnders'
Ook Heute spreekt van een 'spectaculair optreden' in Enschede. De dynamische voorhoede van Salzburg maakt indruk op het medium. 'Voor in de aanval werd er krachtvoetbal voorgeschoteld, een handelsmerk van de nieuwe coach Pepijn Lijnders. Op defensief vlak is er echter ruimte voor verbetering.'

Heute doelt daarmee op het tweede bedrijf, waarin Twente veel gevaarlijke ballen het Salzburg-strafschopgebied inslingerde. 'Twente haalde voor derde keer adem, drong in de slotfase aan op de gelijkmaker, en bereikte die ook. Sem Steijn maakte er 3-3 van, en zorgde nog voor grote spanning.'

'Red Bull Salzburg trilt bij een 3-3 gelijkspel tegen Twente', kopt het lokale Salzburger Nachrichten. 'De ploeg had veel problemen dan ze hadden gewild. Na een ijzersterke helft en een 2-0 voorsprong zette Twente na talrijke wissels bij Salzburg een opmerkelijke comeback in. In de 87e minuut wist het zelfs de gelijkmaker te maken. In zeven minuten blessuretijd wist Salzburg echter alsnog de play-offs te halen', tekent het opgelucht op.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!