Champions League-droom FC Twente voorbij

Champions League-droom Twente voorbij na spectaculaire return tegen Salzburg

13 augustus om 20:56
Laatste update: 13 augustus om 23:09

De Champions League-droom van FC Twente is voorbij. De Tukkers verloren over twee wedstrijden de derde voorronde van het RB Salzburg van Pepijn Lijnders. Na de 2-1 nederlaag in Oostenrijk eindigde het spectaculaire duel in Enschede in 3-3, waardoor Twente veroordeeld is tot de competitiefase van de Europa League.

Met Sam Lammers én Ricky van Wolfswinkel in de basis trad FC Twente op volle oorlogssterkte aan in 'De Hel van Enschede', waar een uitzinnige menigte goede hoop had op het wegpoetsen van de in Oostenrijk geleden nederlaag. De eerste tik werd echter al snel uitgedeeld door de bezoekers. Maurits Kjaergaard, in de eerste ontmoeting ook al trefzeker, verschalkte Lars Unnerstall met een bekeken balletje. Kort daarna deelde Nene Dorgeles met een hard schot de tweede Oostenrijkse tik uit.

Daarmee was het Twentse verzet, ondanks een verschil van drie doelpunten, nog niet gebroken. Mees Hilgers kwam mee naar voren en kopte vlak voor rust de 1-2 tegen de touwen. Hoewel de Tukkers nieuwe energie kregen van de aansluitingstreffer, was daar bij de start van de tweede helft weinig van te merken. Mathias Kjolo leverde de bal op het middenveld al na twintig seconden in, waar Moussa Kounfolo Yeo uiteindelijk dankbaar van profiteerde: 1-3.

FC Twente kwam, opnieuw via een doelpunt met het hoofd, dankzij Alec van Hoorenbeeck opnieuw terug in de wedstrijd. Michel Vlap veroorzaakte vervolgens een strafschop, maar die werd gekeerd door Unnerstall. De thuisploeg gooide in de slotfase het volle gewicht in de strijd en kwam via invaller Sem Steijn nog terug tot 3-3, maar kon de spectaculaire remontada in de zeven minuten extra tijd niet voltooien.