Lammers én Van Wolfswinkel bij Twente: 'Het is een soort tandem'

Lammers én Van Wolfswinkel bij Twente: 'Contra-beweging, een soort tandem'

13 augustus om 18:50
Laatste update: 13 augustus om 18:51

Joseph Oosting gaat vol op de aanval in return tegen Salzburg. De trainer van FC Twente moet wel, willen de Tukkers hoop houden op deelname aan de Champions League. Dat betekent dat Sam Lammers én Ricky van Wolfswinkel op het veld staan in de Grolsch Veste. 

"Wij verwachten iets te kunnen doen met de lange bal. Dat je een soort contra-beweging krijgt met Sam in de bal en Ricky in de diepte", laat Oosting weten aan Ziggo Sport. "Dat is het eigenlijk", lacht de coach van FC Twente. "Het is een soort tandem. Het is een afwisseling tussen die twee."

Twente moet in eigen huis de 2-1 nederlaag van een week eerder wegpoetsen. Volgens Oosting kunnen Lammers en Van Wolfswinkel daar een handje bij helpen. "Over het algemeen heeft Van Wolfswinkel het moment van diepte en in de bal komen heel goed voor elkaar. Maar dat heeft Lammers ook, dus ik denk dat we daar wat kunnen halen."

Hel van Enschede

In de uitverkochte Grolsch Veste rekent Oosting op de steun van het thuispubliek. "Ik denk dat wij hier heel moeilijk te verslaan zijn. Als we met lef voetballen… We moeten gewoon winnen om een ronde verder te komen. En als je wat wil forceren, loop je altijd gevaar. Zo is het altijd. Laat het duidelijk zijn dat Salzburg een goede ploeg heeft, dus onze restverdediging moet goed zijn."

Het duel in Enschede begint om 19.00 uur. De winnaar van het tweeluik gaat door naar de play-offs van de Champions League.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!