Janssen: 'Salzburg veel sterker dan FC Twente'

Janssen ziet het somber in: 'Dat is het nadeel van Lammers én Van Wolfswinkel'

13 augustus om 20:03

Theo Janssen ziet dat FC Twente niet opgewassen is tegen RB Salzburg. De ploeg van Joseph Oosting komt er vooralsnog niet aan te pas in de Grolsch Veste en kijkt halverwege tegen een 1-2 achterstand aan. Een ommekeer ziet de oud-speler van de Tukkers dan ook niet snel gebeuren.

"Twente speelt op de tweede bal en Pepijn Lijnders gaf al aan dat Salzburg daarop berekend was", begint Janssen zijn analyse bij Ziggo Sport. "Dat zie je ook bij de 0-1. Ze pakken de tweede bal op en ze hebben heel veel lopende mensen. Middenvelders die bewegen, backs die eroverheen gaan... Twente heeft gewoon geen idee."

"Het leek, zeker in de eerste twintig à dertig minuten, wel een rondo”, haakt presentator Bas van Veenendaal vervolgens in. Daar is Janssen het mee eens. "Salzburg speelt gewoon fantastisch positiespel. Je zag dat Twente met drie spitsen druk wilde zetten, maar dat kregen ze gewoon niet voor elkaar. Aan de zijkant kunnen de Oostenrijkers soms gewoon dertig, veertig meter doorlopen."

Volgens Janssen is het strijdplan van FC Twente, dat met Sam Lammers én Ricky van Wolfswinkel aan het duel begon, mislukt. "Dat is het nadeel van het spelen met Lammers, Van Wolfswinkel en Michel Vlap. Als je de bal verliest, komt de zijkant helemaal open te liggen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!