Theo Janssen komt terug op Ajax-vergelijking

Janssen onderbouwt 'bekritiseerde' vergelijking: 'Bij Ajax is het een grote stad'

14 augustus om 08:15
Laatste update: 14 augustus om 08:15

Theo Janssen heeft zijn veelbesproken vergelijking tussen Ajax en FC Twente dinsdagavond onderbouwd. De oud-middenvelder noemde laatstegenoemde club onlangs 'groter' dan zijn voormalige werkgever uit Amsterdam, en vertelt nu waarom. 

"Ik heb twee jaar bij Ajax gespeeld, maar de houding van de mensen daar is zo anders. In mijn beleving was Twente daarom ook groter dan Ajax. Ik heb bij Ajax ook nooit dat gevoel van Twente gehad", zei Janssen onlangs in een uitgebreid interview met Tubantia. 

"Als het straks vol zit. Het begint natuurlijk met het lied waarmee ze opkomen, wat heel speciaal is, en de supporters die erachter gaan staan, dan merk je dat dit (FC Twente, red.) een hele grote club is", begint de Ziggo-analist dinsdagavond voorafgaand aan de Champions League-return tegen RB Salzburg. Vervolgens komt hij terug op zijn opmerking dat Twente een grotere club is dan Ajax. "Daar is best wel wat kritiek op gekomen van een bepaalde groep mensen", blikt Janssen terug. 

"Twente voelt voor mij als familie. Je moet het een beetje vergelijken alsof je in een klein dorp woont waar iedereen elkaar kent, en waar iedereen heel close is met elkaar. Dat was bij Twente ook, met supporters, met de businessclub", vervolgt de analist. "Ik maakte de vergelijking met Ajax. Ajax is zoals een grote stad, zoals Amsterdam is. Er zijn heel veel mensen van buitenaf. Die zie je niet, die hoor je niet, maar die zijn er wel als het goed is. De betrokkenheid voelt minder groot, omdat de club zo groot is. Daarom heb ik aangegeven dat Twente voor mij meer als een familieclub is, en daardoor groter. Ik hou daarvan."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!