Janssen denkt dat Godts buiten de boot valt

Theo Janssen vreest voor Ajax-aanvaller: 'Ik ben bang dat hij eruit gaat'

11 augustus om 22:20
Laatste update: 11 augustus om 22:22

Theo Janssen heeft zondag niet genoten van Ajax, maar wel van Mika Godts. Eerstgenoemde veerde telkens op bij balbezit van de vleugelaanvaller, die tot zijn teleurstelling uiteindelijk plaats zal moeten maken voor Steven Bergwijn. 

"Over Ajax kunnen we heel kort zijn", begint Janssen zondagavond bij Studio Voetbal. "Het is dat ik het moest kijken omdat ik er wat over moest vertellen, anders was ik weggezapt. Er zat heel weinig tempo in, de voetballende oplossingen werden niet gevonden. Ajax had heel veel moeite met hoe Heerenveen druk zette. Ze wisten de vrije man niet te vinden op het middenveld."

Patronen in het veldspel van de Amsterdammers waren nog niet zichtbaar, vindt Janssen, die daarna zijn Godts-lofzang inzet. "Ik vond hem vandaag de gevaarlijkste man. Er gebeurde iedere keer iets als hij aan de bal kwam. Hij had veel loopacties in de diepte. Ik vond hem heel dreigend. Die loopacties zie je tegenwoordig niet meer. Iedereen wil de bal maar in de voet hebben en van daaruit een actie maken."

De jonge Belg beschikt volgens Janssen over een zeldzaam wapen. "Je ziet heel weinig spelers die nog diepte hebben in hun spel. Daarom houd ik van spelers als hij, die constant in beweging zijn. Als hij niet bereikbaar is, is er wel een middenvelder die vrijkomt. Dat gebeurt voortdurend. Daarom heb ik wel genoten van hem, al ben ik bang dat hij eruit gaat als Bergwijn terugkomt."