RB Leipzig laat Bakayoko links liggen en presenteert Olmo-opvolger Nusa

Update: RB Leipzig laat Bakayoko links liggen en presenteert jonge Olmo-opvolger

13 augustus om 15:29
Laatste update: 13 augustus om 15:26

RB Leipzig staat op het punt om zich versterken met Club Brugge-aanvaller Antonio Nusa. De Noors international moet Dani Olmo op gaan volgen bij Die Roten Bullen, wat ook interessant nieuws is voor PSV.

Leipzig zag Olmo vorige week voor minimaal 55 miljoen euro naar FC Barcelona vertrekken. Daardoor komen de Duitsers nu snel in actie op de transfermarkt: Nusa gaat spoedig tekenen in Leipzig, zo melden onder meer Sky Sport en Fabrizio Romano. Naar verluidt ontvangt Club Brugge maar liefst 28 miljoen euro plus bonussen voor de negentienjarige buitenspeler.

Johan Bakayoko lijkt om die reden een streep te kunnen zetten door een move naar Leipzig. De aanvaller van PSV was ook in beeld bij de Bundesliga-club, maar zal volgens de Belgische transferjournalist Sacha Tavolieri niet naar Leipzig komen. Romano meldt dat datzelfde geldt voor Rayan Cherki van Borussia Dortmund.

Update: RB Leipzig heeft Antonio Nusa definitief overgenomen van Club Brugge. De 19-jarige aanvaller heeft in Duitsland een contract getekend tot de zomer van 2029. Door de komst van Nusa lijkt Bakayoko deze zomer in ieder geval niet te vertrekken naar Leipzig. "Ik ben gewoon ongelooflijk trots om nu bij RB Leipzig te zijn. De club liet mij een duidelijke visie en een duidelijk pad zien, wat mij echt overtuigde. Natuurlijk is het een grote stap voor mij, maar ik ben er klaar voor:, vertelt Nusa aan de clubkanalen

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!