Olmo verwisseld Leipzig voor Barcelona

Witte rook uit Barcelona: EK-winnaar Olmo verwisselt RB Leipzig voor oude liefde

9 augustus om 15:14
Laatste update: 9 augustus om 15:17

Dani Olmo heeft zijn transfer naar FC Barcelona afgerond. Dat melden beide clubs op hun officiële kanalen vrijdagmiddag. De 26-jarige Spanjaard verlaat daarmee RB Leipzig en keert terug op het oude nest in Barcelona. 

Olmo bedankte eerder al uitgebreid de trouwe aanhang van RB Leipzig, waardoor de bekendmaking van zijn transfer naar Barcelona slechts een kwestie van tijd bleek. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler komt naar verluidt voor 55 miljoen euro exclusief bonussen over uit Duitsland. Hij heeft een contract getekend tot medio 2030. 

Olmo doorliep de jeugdopleiding van Barça, waarna hij in 2014 naar het Kroatische Dinamo Zagreb vertrok. In Zagreb speelde hij zich in de kijker van RB Leipzig, dat hem in 2020 voor zo’n 29 miljoen euro overnam. In Leipzig gold hij jarenlang als een van de absolute smaakmakers. Tijdens het afgelopen EK behoorde hij ook tot de uitblinkers van het toernooi. 

De aanvallende middenvelder is de eerste grote zomeraanwinst voor de ploeg van Hansi Flick. Naar verluidt heeft de Catalaanse club een afkoopclausule van maar liefst 500 miljoen euro op laten nemen in zijn contract. Olmo speelde 148 wedstrijden voor Leipzig. Hierin wist hij 29 keer te scoren en gaf hij 34 assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!