Twente, Sparta, NAC en Ajax krijgen duidelijkheid na aangekondigde politiestaking

Twente, Sparta, NAC en Ajax kunnen opgelucht ademhalen ondanks opvallend nieuws

13 augustus om 12:55
Laatste update: 13 augustus om 14:55

Ondanks de politieacties rondom de Eredivisie-wedstrijden van komend weekend zullen de duels FC Twente - Sparta Rotterdam en NAC Breda - Ajax vooralsnog gewoon afgewerkt gaan worden. Paul Depla, de burgemeester van Breda, houdt wel een slag om de arm.

Eerder op dinsdag werd duidelijk dat de politiebonden dit weekend gaan staken rondom de duels van Twente, Sparta, NAC en Ajax. Dat doen ze doordat er nog geen permanente regeling is om eerder te kunnen stoppen met werken. Toch lijken de duels Twente - Sparta en NAC - Ajax vooralsnog gewoon afgewerkt te gaan worden.

Tubantia schrijft dat het duel in Enschede gewoon doorgang zal vinden, terwijl burgemeester Depla tegenover Nu.nl laat weten dat er ook in Breda gevoetbald lijkt te gaan worden. "We zijn in Breda op de hoogte van de actie van de politie", zegt hij. "Op dit moment is er geen aanleiding of informatie die de aanwezigheid van de politie noodzakelijk maak."

Dus de wedstrijd zal ondanks de actie gewoon door kunnen gaan, tenzij er nieuwe informatie komt", vervolgt Depla, waarmee hij een kleine slag om de arm houdt. "Dit is meteen een mooie gelegenheid voor de supporters om te laten zien dat voetbal zonder de aanwezigheid van de politie kan."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!