Politiebonden gaan staken tijdens Twente - Sparta en NAC - Ajax

Politiebonden gaan staken: mogelijk gevolgen voor Twente, Sparta, NAC en Ajax

13 augustus om 10:48

De politiebonden gaan komend weekend staken rondom de Eredivisie-wedstrijden FC Twente - Sparta Rotterdam en NAC Breda - Ajax. De bonden gaan hun acties voor een nieuw vroegpensioen verharden.

Komend weekend worden politiemensen opgeroepen om tijdens de twee desbetreffende Eredivisie-duels vakbondsbijeenkomsten bij te wonen. In Enschede wordt zaterdag om 18.45 uur afgetrapt, NAC en Ajax beginnen zondag om 16.45 uur. Agenten gaan zich voor het eerste fluitsignaal verzamelen. "Deze bijeenkomst duurt tot een uur na het eindsignaal en vindt plaats op een andere locatie dan bij het betreffende voetbalstadion", zegt Maarten Brink namens de vier politievakbonden tegen De Telegraaf.

"We beginnen nu met deze twee voetbalwedstrijden aankomend weekend. Als er niet snel een akkoord komt, zullen er meer wedstrijden volgen", gaat Brink verder. Brink wil niet zeggen of de bonden zich richten op de Klassieker van 1 september. "Dit kan allemaal eenvoudig worden opgelost als het kabinet nadrukkelijk en zichtbaar stappen zet om het vroegpensioen voor politiemedewerkers mogelijk te maken."

Het is nog niet bekend of de stakingen gevolgen hebben voor de wedstrijden in de Eredivisie. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!