Van Basten en Sneijder over Ajax onder Farioli

Nieuw Ajax doet wenkbrauwen fronsen: 'Fans zitten niet te wachten op clean sheets'

12 augustus om 21:47

Marco van Basten en Wesley Sneijder zijn ondanks de resultaten die Ajax dit seizoen boekt, nog niet onder de indruk van de Amsterdammers. Het duo ziet dat kersverse trainer Francesco Farioli zijn stempel op het Amsterdamse voetbal drukt door een bepaalde degelijkheid in te bouwen.

"Ik vind nog steeds dat Ajax een heel middelmatige selectie heeft, dus daar is niets van te maken", begint Van Basten aan tafel bij Rondo. "Maar Farioli doet zijn stinkende best en probeert het zo goed mogelijk te doen. Dat lukt hem tot nu toe wel."

Het feit dat Ajax onder Farioli in vier officiële duels al drie clean sheets noteerde verandert de mening van de oud-bondscoach niet. "Ze hebben nog geen hele goede tegenstanders gehad. Ik denk dat je dat gewoon moet afwachten. Tot nu toe vind ik het nog ver van leuk om naar te kijken. Er zit niet zoveel kwaliteit in."

Wesley Sneijder sluit zich volledig aan bij de woorden van zijn oud-trainer. "Dat is niet het Ajax-dna. Ajacieden zitten niet te wachten op clean sheets. Mensen willen zien dat Ajax mooi voetbal speelt, goals maakt en aanvallen creëert. Dat is nu minder. In het resultaat heeft hij (Farioli, red.) echter wel stappen gemaakt", ziet Sneijder. "Als je ziet hoe ze verdedigend en in de omschakeling staan, dat staat nu allemaal goed. In de afgelopen seizoenen klopte daar niets van."

Ajax won vier van de afgelopen vijf duels met 1-0. Dat is iets wat Sneijder niet kan bekoren. "Met resultaat word je kampioen, maar het is niet leuk", besluit de recordinternational.