Verweij niet te spreken over Farioli

Verweij niet te spreken over Farioli: 'Vind dat écht niet kunnen'

12 augustus om 16:55

Mike Verweij is niet te spreken over het feit dat Ajax-trainer Francesco Farioli zijn basisopstelling voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op maar liefst zes posities wijzigde. De clubwatcher van De Telegraaf vindt dat de Italiaanse oefenmeester de supporters hiermee tekortdoet.

Farioli wijzigde zijn basiself tegen Heerenveen op liefst zes posities ten opzichte van de heenwedstrijd tegen Panathinaikos in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Donderdag speelt Ajax de return tegen de Griekse club. "Zijn keuzes werden waarschijnlijk gemaakt vanwege zijn obsessie voor fitheid, want hij stuurde een veredeld tweede elftal het veld in", stelt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Devyne Rensch, Jorrel Hato, Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Kenneth Taylor en Carlos Forbs zaten allemaal op de bank tegen Heerenveen. Ook Brian Brobbey en Bertrand Traoré hadden een plek bij de reserves. Verweij vindt het respectloos naar de eigen fans toe dat Farioli zoveel belangrijke spelers en publiekslievelingen op de bank zet. 

"Ik hoorde ook mensen dat ze dan met twee, drie kinderen naar het stadion gaan. Ze betalen veertig euro voor een kaartje, kopen eten en drinken, misschien nog een shirtje in de fanshop. En dan zie je Ajax 2 voetballen tegen Heerenveen. Ik vind dat écht niet kunnen."

De verslaggever had het op een andere manier aangepakt. "Je kunt ook gewoon met je fitste elftal beginnen, een half uur vol gas geven en dan je sterspelers met het oog op Panathinaikos wisselen en dan rust geven. Ik vind het pokeren. Het pakt allemaal goed uit, dus hij krijgt het voordeel van de twijfel."