ADO tekent Lee Bonis als nieuwe spits

ADO Den Haag doet zaken in Noord-Ierland en presenteert Veerman-opvolger

12 augustus om 20:48

ADO Den Haag heeft met Lee Bonis een opvolger van de vertrokken Henk Veerman in huis gehaald, zo maakt de club via de eigen kanalen bekend. De Noord-Ier tekent voor minimaal twee seizoenen in Den Haag.

ADO heeft de komst van Bonis maandagavond bekendgemaakt. De 25-jarige spits komt over van het Noord-Ierse Larne FC. Hij heeft in Den Haag zijn handtekening gezet onder een contract tot dat doorloopt tot de zomer van 2026.

Bonis werd afgelopen seizoen kampioen in zijn geboorteland. Voor zijn club Larne, maakte hij zeventien treffers en gaf hij zes assists. In totaal kwam Bonis tot 123 wedstrijden op het hoogste niveau van Noord-Ierland. Daarin vond hij 47 keer het net. De Noord-Ier wordt omschreven als een fysiek sterke spits.

Afgelopen seizoen was Veerman nog de aanvalsleider in Den Haag. De spits keerde na een uitleenbeurt van één seizoen terug bij zijn geliefde FC Volendam, waar hij zelfs zijn contract verlengde. De spits ligt nu tot de zomer van 2026 vast, met een optie voor nog één seizoen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!