ADO 'boycot' Omroep West

ADO staat Omroep West niet meer te woord, regionale omroep spreekt van 'boycot'

26 juli om 21:50

ADO Den Haag zal Omroep West voorlopig niet meer te woord staan. Dat heeft de Keuken Kampioen Divisie-club laten weten via de officiële kanalen. Aanleiding is een publicatie van de regionale omroep over het afgelopen seizoen. Daarin staan volgens ADO 'meerdere feitelijke onjuistheden'. 

'Deze onjuistheden schaden niet alleen de reputatie van de club, maar ook die van individuele betrokkenen', tekent ADO op. Omroep West geeft aan dat de club na navraag niet heeft 'kunnen of willen aangeven' wat er dan schort aan de publicatie. 

Gesprekken tussen beide partijen, evenals een bemiddelingspoging van de NSP (vakorganisatie de Nederlandse Sport Pers), hebben er volgens ADO niet toe geleid dat het verschil van inzicht is verdwenen. De club heeft om die reden besloten voorlopig geen gehoor te geven aan interviewverzoeken vanuit Omroep West. Het is niet duidelijk hoelang de maatregel van kracht zal zijn. 

Omroep West mag nog wel aanwezig zijn bij training en wedstrijden van ADO, om daar verslag van te doen. De club staat ook open om in de toekomst weer met elkaar in gesprek te gaan. Het regionale medium baalt van de situatie. "De omroep dacht constructief met ADO in gesprek te zijn over een verschil van inzicht", aldus hoofdredacteur Henk Ruijl. "Alleen gooit ADO nu de deur dicht." Omroep West spreekt van een 'boycot', en gaat zich beraden op een 'passend antwoord'.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!