Driessen over eisen Van Polen bij PEC Zwolle

'Van Polen wil postzegels plakken voor ministersalaris bij PEC Zwolle'

12 augustus om 11:38
Laatste update: 12 augustus om 12:13

Valentijn Driessen verbaast zich over de gang van zaken tussen PEC Zwolle en clubicoon Bram van Polen. In Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, is hij kritisch.

"Dit had natuurlijk nooit zover mogen komen", begint Driessen. "Als je zag hoe hij afscheid nam als speler; Bram was de knuffelbeer van Zwolle. Het bestuur en de directie wilden graag door met hem en er is ook afgesproken hoe ze door zouden gaan met elkaar." Van Polen nam eind vorig seizoen na 509 wedstrijden voor PEC Zwolle afscheid als speler van de club. "Van Polen wil postzegels plakken voor ministersalaris bij PEC Zwolle", grapt Driessen.

Driessen weet wat er is afgesproken met Van Polen. "Hij zou als een soort stagiair over meelopen en kijken waar hij zijn ei kwijt kon. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om geld. Bram moet nu voor een ambtenarensalaris postzegels plakken." Driessen stelt dat Van Polen als speler een paar ton verdiende en het nu zou moeten doen met een veel lager salaris.

"Bram komt daar gewoon mee naar buiten en zet even flink de druk erop. Hij is nog altijd de lieveling van de supporters. Dit kan voor de directie nog wel eens helemaal verkeerd uitpakken", aldus Driessen.