Clubicoon Van Polen lijnrecht tegenover PEC Zwolle

Liefde tussen Van Polen en PEC bekoeld: "Ik voel me een soort van ongewenst"

9 augustus om 07:05
Laatste update: 9 augustus om 07:05

Bram van Polen speelde zijn hele carrière voor PEC Zwolle en groeide uit tot clubicoon, maar de liefde is op dit moment bekoeld. Door een 'verschil van inzicht' staan de partijen lijnrecht tegenover elkaar, vertelt Van Polen bij ESPN.

Van Polen (38) stopte deze zomer als voetballer, maar zou als 'een soort manager in opleiding' verbonden blijven aan PEC. De gesprekken daarover hebben echter een verrassende wending gekregen. "Het gaat momenteel niet zo heel goed tussen mij en PEC, om eerlijk te zijn", begint hij bij Voetbalpraat.

"Het idee was dat ik een traineeship in zou gaan en daar waren we het inhoudelijk over eens, maar contractueel komen we er niet echt uit", aldus Van Polen. "Mijn casus is ook best wel lastig. Wanneer je langer dan twaalf jaar in dienst bent bij een club, heb je recht op een contract voor onbepaalde tijd. Die had ik. In principe ging mijn contract nog gewoon door. Ik vind alleen dat ik bepaalde rechten heb opgebouwd. Zij vinden van niet."

Van Polen dacht een marktconform salaris voor een kantoormedewerker af te spreken met PEC. "Ik ben niet iemand die het onderste uit de kan wil halen. Misschien is het niet zo heel netjes om dit te zeggen, omdat de club geen weerwoord kan geven. Maar ik had deze week voor het eerst dat ik er tegenop zag om naar de club te gaan."

Het ziet er niet naar uit dat het conflict, zoals Van Polen het zelf noemt, toch nog tot een goed einde wordt gebracht. "Ik voel me een soort van ongewenst." Maandag staan er nieuwe gesprekken op de planning. Maar: "Ik heb er een hard hoofd in als ik eerlijk ben."