Van Polen maakt zich zorgen om het voetbal

Van Polen verbaast Vink met zorgwekkende voetbalontwikkeling: 'Dat kan toch niet?'

10 augustus om 16:19

Bram van Polen heeft een zorgwekkende ontwikkeling in het voetbal opgemerkt. De oud-verdediger van PEC Zwolle merkt dat voetballers steeds minder bezig zijn met coaching in het veld. Van Polen maakt zich daar zichtbaar zorgen om.

"Ik denk wel dat het minder aan het worden is hoor, dat coachen in wedstrijden. Het is echt zoveel minder aan het worden. Dat merk ik aan alles", begint Van Polen in Voetbalpraat op ESPN. Mede-analist Marciano Vink kan zich dat niet voorstellen en countert Van Polen: "Dat kan toch niet? Stel een buitenspeler van de tegenstander heeft de bal, jij bent rechtsback en hebt iemand voor je. Hoor je dan nog wel binnenkant, buitenkant", vraagt Vink zich hardop af.

"Dat zei ik ook altijd. En als ik het niet doe, zei ik, dan mag je me echt verrotschelden. Want dan breng ik een medespeler uiteindelijk ook in de problemen", vervolgt de net gepensioneerde profvoetballer. Vink is het met Van Polen eens dat coaching mega belangrijk is in het voetbal. "Eén van de essentiële dingen om elkaar beter te laten spelen, is wel coaching. Het is niet alleen maar iemand de bal op zijn juiste been spelen met de juiste snelheid. Het is ook het coachen."

Van Polen verklaart waarom hij denkt dat het een stuk minder aan het worden is. "Ik denk omdat jongens meer op zichzelf zijn en misschien wel minder hard naar elkaar durven te zijn in het veld. Ik denk dat het ‘m daar ook wel een beetje in zit", besluit hij.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!