PSV wint met 5-1 van RKC Waalwijk

PSV heeft geen kind aan RKC Waalwijk en boekt ruime zege

10 augustus om 22:53

PSV heeft zaterdagavond met speels gemak van RKC Waalwijk gewonnen. De Eindhovenaren flitsten voor rust langs de bezoekers en maakten in de tweede helft het karwei af. Het werd 5-1 in het Philips Stadion.

Voor de wedstrijd was er veel te doen om Jordan Teze. De verdediger zette zijn zinnen op een transfer naar AS Monaco en wilde aanvankelijk niet spelen tegen RKC. Daar kwam hij later op terug, al posteerde trainer Peter Bosz hem wel op de bank. Richard Ledezma was gelegenheidsrechtsback, terwijl Olivier Boscagli terugkeerde in het centrum.

In de eerste tien minuten hadden er zo zes goals kunnen vallen. Zowel PSV als RKC kreeg dotten van kansen. Toch viel er maar één in de openingsfase. Johan Bakayoko ontving de bal op de rechterflank, creëerde ruimte voor zichzelf en schoot fraai raak in de verre hoek. Al snel leek PSV op rozen te zitten, want Malik Tillman maakte nog geen vijf minuten later de 2-0. Door zijn doelpunt ging echter een streep wegens buitenspel.

Toch kon PSV nog voor het halfuur juichen. Na goed doorzetten van Luuk de Jong kreeg Jerdy Schouten de bal voor de voeten en de middenvelder schoof de bal in de verre hoek. Tillman deelde vlak voor rust al de genadeklap uit, door heerlijk in de verre bovenhoek raak te krullen.

Halverwege de tweede helft voerde Bosz vier wissels door. Onder hen Teze, die met gemengde gevoelens werd onthaald door het thuispubliek. Vanaf de tribunes klonk gefluit, maar ook gejuich. Teze stond koud in het veld toen Hirving Lozano, een andere invaller, voor de 4-0 tekende. RKC deed via Richard van de Venne - na een misser van Walter Benítez - nog iets terug. Die goal was enkel voor de statistieken. Helemaal omdat Lozano niet veel later op aangeven van Guus Til voor het slotakkoord zorgde.