Maes heeft geleerd van PSV - Feyenoord

Willem II onthult strijdplan: 'We hebben geleerd van PSV - Feyenoord'

10 augustus om 19:45

Peter Maes is blij met het punt tegen Feyenoord. Willem II wist amper iets te creëren in De Kuip, maar sloeg in de slotfase wel toe (1-1). Het is precies hoe de trainer het voor ogen had.

Via Antoni Milambo kwam Feyenoord al vroeg op voorsprong. "Dan verwacht je een moeilijke avond", zegt Maes na afloop tegen ESPN. Moeilijk werd het ook voor Willem II, al vergat Feyenoord de score uit te breiden. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker, nadat Kyan Vaesen uit een lange bal - en mistasten van Timon Wellenreuther - raak kopte. "We hebben geleerd van PSV - Feyenoord."

De twee topclubs stonden vorige week tegenover elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "Namelijk dat je het tegen Feyenoord niet mag opengooien, omdat ze dodelijk zijn in de omschakeling. We hielden de lijnen dicht bij elkaar en probeerden diepte in ons spel te hebben", aldus Maes. 

Maes beseft dat Willem II hier op voort kon borduren. "Ik denk dat dit voor de jongens wel als een adrenalinestoot kan werken." Volgende week ontvangt Willem II in Tilburg Go Ahead Eagles.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!