Bosz over Teze bij PSV

Relatie Bosz en Teze hersteld: 'Getuigt van klasse, kous is af'

10 augustus om 21:05

Peter Bosz heeft Jordan Teze in genade aangenomen. De verdediger van PSV, die graag de transfer naar AS Monaco wil maken, kwam terug op zijn besluit om niet te spelen tegen RKC Waalwijk. Bosz heeft Teze zaterdagavond opgenomen in zijn wedstrijdselectie.

Vrijdag was er veel te doen rondom Teze. Het verhaal is bekend: de 24-jarige back had Bosz te kennen gegeven niet te willen spelen tegen RKC, omdat hij graag naar Monaco wil verkassen. De oefenmeester noemde dat 'onacceptabel'. Later op de vrijdag kwam Teze terug op zijn besluit. "Jordan heeft ingezien dat hij dat niet verstandig heeft gedaan", zegt Bosz voor het duel met RKC tegen ESPN. "Hij belde op of hij mocht komen en richting de groep zijn excuses kon aanbieden."

Dat heeft Teze gedaan. Bosz had zijn pupil al gewaarschuwd voor de consequenties. "Ik heb het hele pakket met hem doorgenomen en gezegd dat hij er goed over na moest denken. Dat heeft hij gelukkig gedaan." De trainer heeft het hoofdstuk afgesloten. "We werken met jonge jongens, die mogen fouten maken. Helemaal goed als ze dat zelf inzien en dan ook de verantwoordelijkheid nemen om voor de groep te gaan staan. Daarmee is de kous voor ons af."

Bosz erkent dat het 'sterk' is dat Teze zijn excuses heeft aangeboden. "Het is vaak koppigheid als je dat niet doet, of dat je het niet durft. Ik vind het van klasse getuigen als je dat wel durft." Van een 'transfer door de voordeur' is volgens Bosz absoluut geen sprake, nu Teze weer bij de selectie zit. "Er is geen transfer, hij voetbalt hier. Het is onzin dat hij gaat. De clubs moeten eruit zijn en die zijn er niet uit."