Feyenoord speelt gelijk tegen Willem II

Valse start voor Feyenoord: promovendus Willem II neemt punt mee uit De Kuip

10 augustus om 18:27

Feyenoord heeft zich in de eerste speelronde van de Eredivisie laten verrassen door promovendus Willem II. De winnaar van de Johan Cruijff Schaal stevende af op een minimale zege, maar zag de Tilburgers laat brutaal langszij komen: 1-1.

Willem II, kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, kreeg de zware taak om bij de terugkeer op het hoogste niveau een resultaat te halen tegen Feyenoord. Bij de Rotterdammers ontbraken Calvin Stengs (ziek) en Thomas Beelen, die vlak voor de aftrap vervangen moest worden door Neraysho Kasanwirjo. Antoni Milambo kreeg op het middenrif de voorkeur boven Gjivai Zechiël.

De bezoekers uit Tilburg waren niet naïef en trokken zich terug in een vijfmansdefensie. Feyenoord had moeite de muur te doorbreken, al kwam de ploeg van Brian Priske wel al binnen het kwartier op voorsprong. Milambo schoot knap raak in de bovenhoek, nadat een omhaal van Santiago Gimenez mislukte. Aan het spelbeeld veranderde in de hele eerste helft niet. Het was weinig enerverend, wat de thuisploeg liet zien.

Daar kwam na rust gelijk verandering in. Binnen zes minuten in de tweede helft had Gimenez twee grote kansen om de score te verdubbelen. Later kregen ook Dávid Hancko en Bart Nieuwkoop nog grote mogelijkheden, maar ook zij kregen de bal er niet in. Priske bracht halverwege de tweede helft met Quinten Timber en Anis Hadj-Moussa, die zijn officiële debuut maakte, nieuw elan. Ook het tweetal kon er niet voor zorgen dat de tweede Feyenoord-treffer viel.

Willem II had helemaal niets te vertellen in De Kuip. Acht minuten voor tijd viel compleet uit het niets de gelijkmaker. Doelman Timon Wellenreuther tastte mis, waarop Kyan Vaesen raak kon koppen. Feyenoord ging in de slotfase alles-of-niets spelen, maar wist de zege niet meer te pakken. Ramiz Zerrouki was nog het dichtst bij de bevrijdende 2-1. Zijn vrije trap eindigde op de lat. Het is het tweede jaar op rij - vorig jaar pakte Fortuna Sittard een punt in Rotterdam - dat Feyenoord in zijn eerste competitieduel puntenverlies lijdt.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd vond er nog een mooi moment bij Willem II plaats. De zestienjarige Jens Mathijsen, zoon van Joris Mathijsen, maakte zijn debuut in het profvoetbal. Feyenoord kan zich over acht dagen revancheren van deze remise tegen Willem II. Dan is in Overijssel PEC Zwolle de tegenstander.