Geen VAR bij Feyenoord - Willem II

Geen VAR in tweede helft Feyenoord - Willem II, KNVB komt met verklaring

10 augustus om 18:54

Scheidsrechter Dennis Higler kon in de tweede helft van de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II (1-1) geen beroep doen op de VAR. Een technisch mankement was daar de reden achter.

Tijdens de tweede helft werd al duidelijk dat er problemen waren met de VAR. Een aantal momenten kon niet gecheckt worden, waardoor het oordeel van Higler in die situaties leidend was. De KNVB treedt via social media naar buiten. 'Vanwege een lokaal technisch mankement is er geen verbinding met de VAR mogelijk gebleken tijdens de tweede helft bij de wedstrijd van Feyenoord tegen Willem II', schrijft de voetbalbond.

Mogelijk is Feyenoord in de slotfase benadeeld door het mankement. Santiago Gimenez ging bij een 1-0 stand in het strafschopgebied naar de grond, maar kreeg geen penalty van Higler. Door de problemen met de VAR kon het dubieuze moment niet gecheckt worden door de VAR.

Feyenoord moest tegen Willem II een late treffer incasseren. Daardoor beginnen de Rotterdammers, net als vorig jaar, met een gelijkspel aan het Eredivisie-seizoen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!