Lof voor Ten Hag in Engelse media

Ten Hag geprezen in Engelse media: 'Dit kan een goede blauwdruk zijn'

11 augustus om 08:05

Erik ten Hag heeft zaterdagmiddag naast zijn eerste prijs van het seizoen gegrepen. Rivaal Manchester City was in de Community Shield na strafschoppen te sterk voor Manchester United. De Engelse media zijn desondanks overwegend enthousiast over de prestaties van The Mancunians.

De wedstrijd om de Engelse supercup kwam pas laat op gang. Acht minuten voor tijd maakte Alejandro Garnacho de 0-1 voor United. Het leek de winnende treffer te worden, maar Bernardo Silva maakte die in minuut 89 teniet. In de strafschoppenserie misten Jadon Sancho en Jonny Evans voor de ploeg van Ten Hag. 'Ten Hag koos in zijn opstelling voor een logische balans', schrijft het lokale Manchester Evening News.

'Hij wist United op het juiste moment fris te krijgen. Garnacho had de matchwinner moeten zijn', gaat het medium, dat Ten Hag met een 7 beoordeelt, verder. GOAL sluit zich daarbij aan. 'Ten Hag zal gefrustreerd zijn door de nederlaag. Maar opnieuw gebruikt hij de juiste tactiek tegen City', refereert de tabloid aan de gewonnen FA Cup-finale van vorig seizoen. 'Deze 4-2-2-2-formatie kan een goede blauwdruk zijn voor grote wedstrijden.'

Net als MEN en GOAL geeft ook 90Min een 7 aan Ten Hag. 'Hij deed er goed aan Garnacho in te brengen. Zijn ploeg oogde fris en verdedigend stond het goed.'

The Daily Mail is iets minder enthousiast en beoordeelt Ten Hag met een 6. 'Opnieuw een vreemde wedstrijd van United', klinkt het. 'Op voorhand waren ze de mindere ploeg, wel hadden ze de beste kansen. Toch zullen Dan Ashworth en de andere leidinggevenden vanaf de tribunes meer verlangen.'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!