Manchester City wint de Community Shield ten koste van Manchester United

Strafschoppen beslissen Community Shield: Ten Hag grijpt naast eerste prijs

10 augustus om 18:12

Manchester City heeft zaterdag beslag gelegd op de Community Shield. Op Wembley werd aartsrivaal Manchester United na strafschoppen verslagen. Manuel Akanji schoot de beslissende penalty binnen.

Voor Erik ten Hag was zaterdag de uitgelezen kans om 'het nieuwe tijdperk' te beginnen met een prestigieuze prijs. Voor de eerste keer met Ruud van Nistelrooij en René Hake aan zijn zijde, én met Joshua Zirkzee op de bank, deed Manchester United een gooi naar de Engelse supercup.

Hoewel er nog veel fout ging bij The Mancunians, werd er bij vlagen ook flitsend onder de pressing van Manchester City uitgespeeld. Vlak na rust resulteerde het zelfs in een prachtig doelpunt van aanvoerder Bruno Fernandes, die tot grote teleurstelling van het rode gedeelte op Wembley afgekeurd werd wegens buitenspel. Lang leek het vervolgens uit te lopen op een gelijkspel, tot Marcus Rashford in minuut 76 een gigantische kans kreeg. De snelle counter van United strandde echter op de paal van het City-doel.

Nog geen vijf minuten later wéér een reuzekans voor United: Rashford kopt een voorzet voor de voeten van Scott McTominay, die in het vijfmetergebied gepositioneerd staat. De Schot wist de bal echter niet te toucheren, waardoor deze voorlangs rolde.

In minuut 82 kwam dan tóch de bevrijdende treffer van de voet van invaller Alejandro Garnacho. De Argentijn glipte door de verdediging van The Citizens en werkte knap binnen met links. De eerste prijs van het seizoen leek daardoor naar Ten Hag en zijn manschappen te gaan, met de nadruk op leek.

Vlak voor tijd wist Bernardo Silva de zo zwaarbevochte voorsprong van United alweer weg te werken, waardoor er geen verlenging, maar direct strafschoppen volgden.

Na strafschoppen mocht City de schaal in handen nemen. André Onana leek nog de gevierde man te worden door de strafschop van Silva te stoppen, maar missers van Jadon Sancho en Johnny Evans werden United fataal.