Derksen walgt van Weghorst

Derksen walgt en haalt hard uit: 'Alles wat hij doet, is overdreven en eng’

10 september om 09:45

Johan Derksen is absoluut niet te spreken over het gedrag van Wout Weghorst. Vooral op de manier van juichen nadat hij de 4-2 maakte tegen Bosnië en Herzegovina is Derksen kritisch.

"Alles wat Weghorst doet, is overdreven en eng", begint Derksen in Vandaag Inside. "Hij krijgt een balletje van de keeper van Bosnië, die had ik er ook ingeschoten. En dan de egocentrische wijze waarop hij dat viert, helemaal op zichzelf gericht", vervolgt Derksen over de spits van het Nederlands elftal en Ajax.

Weghorst vierde zijn doelpunt met het welbekende 'leeuwengebaar' richting het publiek. "Kijk nou! Hier moet ik van overgeven", zegt Derksen. "Die Quinten Timber stoorde zich daar natuurlijk aan", aldus tafelgenoot Valentijn Driessen, die doelt op het juichen van Weghorst. "Die dacht: ik pak hem nog wel eventjes."

Weghorst raakte daags na het duel met Bosnië in een conflict met de gebroeders Timber, waarna de spits geïrriteerd de Oranje-training verliet. "Weghorst is de laatste die boos mag worden om een tikkie", vindt Derksen. "Zeker omdat hij dat zelf altijd doet", vult Driessen aan.