Vitesse bekroont positieve week niet met eerste driepunter in KKD

Vitesse kan positieve week niet bekronen met driepunter, ook valse start Excelsior

9 augustus om 22:26

Net als de Eredivisie, is ook de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond van start gegaan. Onder andere degradanten Vitesse en Excelsior Rotterdam kwamen in actie. Beide ploegen kenden een valse start.

Vitesse - Telstar 2-3
Vitesse heeft de positieve week niet weten te bekronen met een overwinning op Telstar. De terugkeer op het tweede niveau van Nederland eindigde in een mineur. Vitesse wist in eerste instantie nog een 0-1 achterstand goed te maken door doelpunten van Marcus Steffen en nieuwkomer Tomislav Gudelj, maar gaf deze net zo snel weer weg. Danny Bakker en Zakaria Eddahchouri sleepten de overwinning binnen voor Telstar.

TOP Oss - Excelsior Rotterdam 3-1

Excelsior ging in Oss onderuit met 3-1. De ploeg van Ruben den Uil moest, ondanks een vroege voorsprong, zijn meerdere erkennen in de thuisploeg. Richie Omorowa schoot de Kralingers al na zeven minuten op voorsprong in Oss, maar in de tweede helft maakte TOP drie doelpunten. Vlak na rust mocht Giovanni Korte de comeback inluiden, na een ongelukkige actie van Excelsior-doelman Pascal Kuiper. Ook aan het tweede doelpunt van de thuisploeg gaat een fout vooraf.