Bologna bevestigt: Dallinga komt over van Toulouse en volgt Zirkzee op

Dallinga tekent lang contract bij Bologna, Excelsior profiteert flink van transfer

23 juli om 17:54
Laatste update: 23 juli om 18:11

Thijs Dallinga is de nieuwe aanvalsleider van Bologna. De Nederlandse spits komt over van Toulouse FC en volgt de naar Manchester United vertrokken Joshua Zirkzee op. Ook Excelsior, de oude club van Dallinga, profiteert van de transfer. 

Dat bevestigen de Italianen middels een bericht op X. Dallinga tekent een contract tot 2029 bij Bologna, dat komend seizoen voor het eerst uitkomt in de Champions League. Volgens Fabrizio Romano maakt Bologna zo'n twaalf miljoen euro exclusief bonussen over naar Toulouse.

De nummer vijf van de Serie A nam onlangs afscheid van Zirkzee, die voor tientallen miljoenen aan Manchester United werd verkocht. De Italianen schakelden snel en namen Dallinga op de korrel. Hoewel Toulouse eerst voet bij stuk hield en zo'n achttien miljoen euro verlangde, zijn de clubs er toch relatief snel uitgekomen. 

Kassa rinkelt bij Excelsior

Dat Bologna zo'n twaalf miljoen euro betaalt voor Dallinga is goed nieuws voor Excelsior, de club waar de spits tot 2022 onder contract stond. De Kralingers verkochten Dallinga destijds aan Toulouse en bedongen daarbij een doorverkooppercentage van tien procent. Mocht de transfersom van twaalf miljoen correct zijn, dan kan Excelsior een cheque ter waarde van 1,2 miljoen euro tegemoet zien uit Frankrijk. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!