Maaskant over Vitesse en Büttner

Maaskant laakt handelswijze Vitesse: 'Ik vind het een apart verhaal'

9 augustus om 19:13

Robert Maaskant vindt het vreemd dat Vitesse een transfersom heeft overgemaakt naar De Graafschap om zich te verzekeren van de komst van Alexander Büttner. Volgens de oud-trainer hadden de Arnhemmers het geld anders kunnen besteden.

In De Voetbalkantine van ESPN maakt Berry Powel, die verantwoordelijk is voor het aan- en verkoopbeleid bij De Graafschap, bekend dat De Superboeren een 'bescheiden transfersom hebben ontvangen van Vitesse voor Büttner. "Ik vind het wel een beetje een apart verhaal", reageert Maaskant. Vitesse is net gered van allerlei problemen."

"Om dan een transfersom te betalen voor een speler die nuttig is, maar ook niet meer in zijn glorietijd zit en misschien zelfs een beetje te zwaar is - al zal hij dat zelf betwisten... Ik vind het apart", benadrukt Maaskant, die liever had gezien dat er in Arnhem meer ingezet zou worden op eigen jeugd. "Vitesse heeft juist nú de kans heeft om met alle jeugdige spelers uit de opleiding aan de slag te gaan. Of hij (Büttner, red.) degene is die de jonge jongens bij de hand kan pakken, dat weet ik niet. Ik vind het wel een hele goede speler."

Vitesse roert zich flink op de transfermarkt. Alleen al afgelopen donderdag werden er zeven nieuwe spelers gepresenteerd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!