Farioli rekent niet op Ajax-rentree Bergwijn

Farioli rekent niet op Ajax-rentree: 'Nee, hij is er denk ik niet bij'

9 augustus om 16:50
Laatste update: 9 augustus om 16:57

Francesco Farioli doet in de seizoensouverture van Ajax tegen sc Heerenveen geen beroep op Steven Bergwijn. De aanvoerder, die nadrukkelijk wordt gelinkt aan een vertrek, is nog niet wedstrijdfit.

Ajax schrijft op de clubsite dat Bergwijn 'zondag ontbreekt in de Johan Cruijff ArenA'. Farioli bevestigt dat min of meer. "Nee, hij is er denk ik niet bij", houdt de Italiaanse trainer nog een kleine slag om de arm. Bergwijn sloot vanwege zijn EK-deelname later aan bij de selectie en maakte door een blessure, die hij opliep in Duitsland, nog geen minuten.

Verder heeft Farioli niet te maken met blessures, daags na de gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Panathinaikos (0-1). "Ook de spelers die zijn ingevallen hebben geen problemen. We hebben vanochtend kunnen trainen op een mooi complex (in Athene, red.), waar we op een prettige manier zijn ontvangen. Die sessie was goed en ik wil de club Atromitos heel erg bedanken. Alle mensen waren heel behulpzaam."

Over het duel met Heerenveen is Farioli duidelijk. "Ik verwacht een ploeg met veel lef", zegt hij over de Friezen, die zondag op bezoek komen. "Dat is de stijl die trainer Robin van Persie wil spelen. Dat is ook wat ik heb gezien tot dusver. Ze zullen proberen te voetballen en druk willen zetten op ons. We moeten ons eigen voetbal op de mat leggen en vechten voor iedere bal."