Farioli wil dat Sutalo bij Ajax blijft

Ajax-trainer Farioli maakt statement: 'Natuurlijk wil ik dat hij blijft'

9 augustus om 08:37
Laatste update: 9 augustus om 08:35

Francesco Farioli hoopt dat Josip Sutalo Ajax trouw blijft. De Kroatische verdediger, die na een moeizaam eerste seizoen in Amsterdam in verband wordt gebracht met een vertrek, komt absoluut in de plannen van de Italiaanse trainer voor.

Het verhaal bij Ajax is bekend: de club moet eerst verkopen, voor er versterkingen kunnen worden aangetrokken. Doordat Sutalo een grote transferwaarde vertegenwoordigt én grootverdiener is, stond hij op de nominatie om te vertrekken. Farioli gaat voor een vertrek liggen. "Natuurlijk wil ik dat hij blijft", zegt de trainer na de overwinning op Panathinaikos (0-1) tegen de meegereisde pers.

"Vanaf het moment dat hij terugkwam, werkt hij elke dag heel hard. Zowel binnen als buiten de lijnen", gaat Farioli verder. "Hij is actief tijdens individuele meetings, groepsgesprekken en met mijn assistent-trainers. Hij is een speler die er 24 uur per dag voor open staat om feedback te ontvangen en vragen te stellen."

Sutalo kent een wisselvallige start van het seizoen. Desondanks heeft Farioli geen twijfels. "Ik ben heel positief over zijn ontwikkeling. Tot dusver gaat het goed met hem. En natuurlijk is dit pas het begin vanaf waar hij start."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!