Berghuis heeft plezier bij Ajax

Farioli zorgt voor verandering bij Ajax: 'Ik heb heel veel plezier'

9 augustus om 08:01

Steven Berghuis voelt zich als een vis in het water onder Francesco Farioli. De 32-jarige spelmaker, die donderdag tegen Panathinaikos de enige treffer van de wedstrijd maakte, constateert dat Ajax in de lift zit.

Matchwinner Berghuis verschijnt na de zege in Athene in de derde voorronde van de Europa League voor de camera van ESPN. Daar verklaart hij dat de samenwerking tussen de spelersgroep en de technische staf uitstekend is. "We werken heel erg als een team samen en iedereen heeft zijn rol. Dat werkt heel erg goed."

"We hebben een leuke groep met hongerige gasten die hard willen werken en een beter seizoen willen afleveren dan vorig jaar", gaat Berghuis verder. "Die ingrediënten maken dat het tot nu toe goed gaat. We hebben nog steeds een jonge ploeg, dus het zal misschien met vallen en opstaan gaan. Maar ik heb heel veel plezier in de manier waarop er gewerkt wordt en hoe we proberen te spelen."

Ajax kan volgende week in eigen huis een plek in de play-offs van de Europa League veiligstellen. Door de 0-1 zege in de heenwedstrijd volstaat een gelijkspel voor de Amsterdammers.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!