Vink lovend over Fitz-Jim bij Ajax

Vink ziet 'voorbeeld' bij Ajax: 'Hij laat zien dat hij alles beheerst'

9 augustus om 06:57

Kian Fitz-Jim is een 'mooi voorbeeld' voor elke jonge speler, stelt Marciano Vink. De 21-jarige middenvelder grijpt onder Francesco Farioli zijn kans en is basisspeler bij Ajax.

In het tweeluik met FK Vojvodina verscheen Fitz-Jim al aan de start, ook tegen Panathinaikos kreeg hij een basisplek. Vorig seizoen werd hij nog uitgeleend aan Excelsior en in de winterstop teruggehaald, om de tweede seizoenshelft voornamelijk in Jong Ajax te spelen. "Hij is een mooi voorbeeld voor elke jonge speler", stelt Vink bij Voetbalpraat op ESPN.

"Hij werd teruggehaald en had gedacht dat hij zijn kansen zou krijgen. Die kreeg hij niet", aldus Vink. "Bij Jong Ajax liep hij met zijn kin op zijn schoen. Hij was te goed voor Jong Ajax." Fitz-Jim heeft mentaal de knop omgezet en is nu basisspeler in de hoofdmacht van Ajax. "Hij heeft voor zichzelf de beslissing gemaakt om doelen te stellen. Je ziet wat het hem heeft gebracht."

Steven Berghuis, die graag 'op tien' speelt, heeft er een geduchte concurrent bij, meent Vink. "Fitz-Jim laat zien dat hij zo veel creativiteit in dit elftal kan toevoegen, dat het nog een dingetje wordt om Berghuis op tien te krijgen. Fitz-Jim laat zien dat hij alles beheerst."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!